شهرام محمدی در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کمپ تیم ملی قرار است در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در اطراف روستای شیران نیر احداث شده و به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه شهرستان نیر با قابلیتهای بینظیر گردشگری، آثار و ابنیههای تاریخی از مناطق پرجاذبه استان اردبیل است، تصریح کرد: چهار منطقه نمونه گردشگری در این شهرستان در آستانه ورود سرمایهگذاران قرار گرفته که امیدواریم با انتشار آگهی جذب سرمایهگذاران در این مناطق نمونه گردشگری بتوانیم ظرفیت این مناطق را بیش از گذشته به نقطه متعالی برسانیم.
فرماندار شهرستان نیر گفت: ۹ آبگرم و ۲۳ چشمه آبگرم در این شهرستان وجود دارد اما به دلایل مختلف در سالهای گذشته قابلیتهای این منطقه مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته و در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا با همراهی سرمایهگذاران بخش خصوصی در توسعه آبدرمانیها و مناطق نمونه گردشگری سرمایهگذاریهای خوبی را شاهد باشیم.
محمدی افزود: در یک ماه اخیر این چهار منطقه نمونه گردشگری اعم از سقزچی، بولاغلار، قرهشیران و غاز گلستان از بلاتکلیفی خارج شده و با انتشار آگهی فراخوان سرمایهگذار امیدواریم در آینده نه چندان دور قابلیتهای مغفول مانده و بینظیر این منطقه به فرصت سرمایهگذاری، اشتغال و ارزش افزوده بیشتر تبدیل شود.
وی حمایت و پشتیبانی دولتمردان به ویژه استاندار اردبیل را با نگاه ویژه به مناطق محروم یادآور شد و خاطرنشان کرد: در منطقه بولاغلار که به مساحت ۲۸۲ هکتار طرح جامع آن تهیه شده شامل باغات، آبهای روان و چشمهها با طراحی مناسب در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد که برای تسهیلسازی در این فرآیند برخی اقدامات و تصمیمگیریها نیز مراحل نهایی را سپری میکند.
محمدی بیان کرد: این منطقه با اتصال به شهر نیر به شهرداری واگذاری خواهد شد تا شهرداری با همکاری سرمایهگذاران و جلب مشارکت آنها بتواند این منطقه را به یک نقطه بینظیر گردشگری در سطح شمالغرب تبدیل کند.
جشنواره آش و غذاهای سنتی بینالمللی برگزار میشود
فرماندار شهرستان نیر اضافه کرد: حضور گردشگران در منطقه بولاغلار در مناسبهای مختلف به ویژه ایام گردشگری بسیار پرازدحام است و ما پانزدهمین جشنواره آش و غذاهای سنتی را امسال برگزار کردیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با توجه به میزبانی اردبیل از رویداد ۲۰۲۳، تلاش ما بر این است تا اولین جشنواره بینالمللی آش و غذاهای سنتی را در کنار شانزدهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی در نیر و منطقه بولاغلار برگزار کنیم که رایزنیها در این زمینه آغاز شده است.
محمدی از حضور سرمایهگذار تولیدکننده جوراب در نیر خبر داد و تصریح کرد: قرار شده در شهرک صنعتی این شهرستان کارگاهی برای تولید جوراب اختصاص پیدا کند تا با انتقال ماشینآلات و دستگاههای سرمایهگذار به این کارگاه تولید جوراب در این شهرستان آغاز شود.
وی گفت: همافزایی خوبی را بین دستگاههای اجرایی شهرستان و استان شاهد هستیم و تلاشمان بر این است تا با اولویت راه کورائیم به خلیفهلو را تکمیل کرده و کریق به آرموداق را در سال آینده با آسفالت کامل به بهرهبرداری برسانیم.
محمدی افزود: هر چند مسئولان آذربایجان شرقی در محدوده خود به این مسیر بیتوجهی میکنند اما پیشبینی شده در بودجه سال آینده این محور از ردیف اعتباری ملی بهرهمند شده تا استان آذربایجان شرقی ترغیب به تکمیل این مسیر و اتصال نیر به میانه شود.
وی در مورد تصفیهخانه فاضلاب نیر خاطرنشان کرد: بعد از گذشت ۱۵ سال این پروژه تکمیل و به بهرهبرداری رسید و اهالی نیر میتوانند از انشعاب فاضلاب استفاده کنند.
محمدی به کنارگذر و کمربندی نیر به عنوان پروژه و مطالبه اصلی مردم اشاره کرد و ادامه داد: با ۳۷۰ میلیارد تومان اعتبار عملیات تکمیل و بهرهبرداری این کنارگذر جنوبی نیر آغاز شده و امیدواریم تا یک سال آینده این پروژه به بهرهبرداری برسد.
وی اضافه کرد: هر چند پیمانکار قرارداد ۱۸ ماهه در تکمیل این پروژه دارد اما سعی خواهیم کرد تا در کمتر از ۱۲ ماه این کمربندی را تکمیل و آماده بهرهبرداری کنیم.
محمدی بیان کرد: با توجه به اینکه شهر نیر به صورت طولی در مسیر جاده قرار گرفته با احداث این کمربندی امیدواریم توسعه شهر به صورت حلقهای و دایرهای شکل بگیرد.
وی از اصلاح مسیر آبرسانی به روستاها به طول ۴۲ کیلومتر خبر داد و اظهار کرد: رودخانه «آغلاغان» نیز که از ظرفیتهای خوب گردشگری نیر است، مورد بازسازی قرار میگیرد تا این مسیر زیبای گردشگری در کنار بولاغلار به یک زنجیره مناسب جذب گردشگر تبدیل شود.
محمدی به طرحهای گازرسانی و نیرورسانی و افتتاح اولین کارخانه خوراک دام و طیور اشاره کرد و گفت: در ایامالله دهه فجر در این شهرستان ۶۱ پروژه با ۵۷۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
فرماندار شهرستان نیر از جذب صد درصدی اعتبارات استانی و شهرستانی خبر داد و تصریح کرد: رقم این اعتبارات بسیار محدود است ولی ما سعی کردیم با همراهی نمایندگان شهرستان در مجلس و مسئولان استانی در جذب اعتبارات ملی و ردیفهای مختلف تلاشی جدی انجام دهیم تا جلوتر از بودجه شهرستانی بتوانیم پروژهها را به سرانجام برسانیم.
نظر شما